Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééft




Pools gehakt (kotlet mielony; ook wel ‘klops’)

500 g varkens- of half-om-half gehakt,
2 uien, paneermeel,
1 ei, een teentje knoflook
zout en peper.

Uien fijn raspen en bij het gehakt voegen samen met de rest van de ingrediënten. Paneermeel zoveel toevoegen dat het makkelijk kneedbare massa ontstaat, eventueel melk toevoegen als het te dik wordt. Kan ook een uitgeperste teen knoflook toevoegen. Vorm met de natte handen ovale en beetje platte "kotlety" ten grote van je handpalm en dep ze nog even in het paneermeel. Bakken op een laag vuurtje in reuzel ca. 20 minuten.


Verdraaide schoonzoon ’in the family’
Een rooie meathead komt mijn dochter huwen
Zo’n Poolse asociaal om van te gruwen
Die vent moet weg, liefst zonder alibi

Geert Wilders brengt mijn zinnen tot bedaren
Hij loodst mij naar de website ‘meld een Pool’
Ik uit mijn hekel aan die halve zool
G. denkt met dit recept de klus te klaren:

Een hakblok om de uien fijn te hakken
Het teentje en de kruiden toegevoegd
Het ei er door, nu snel de braadpan pakken

De PVV-er kijkt wel wat misnoegd
Een wodka en een peuk, genoeg gezwoegd
Het is ons lot de reuzel uit te bakken

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Bloem in de Dapperstraat



‘Natuur is voor tevredenen of legen’
Heeft Bloem zich ooit mistroostig overdacht
En zocht zijn heil langs voetpad en langs gracht;
Hij kwam zijn naam als bloeiwijs zelden tegen

Zelfs in de oude stad valt wel eens regen
Een potloodgrijze grimme jammerklacht
Doch als daarna de zon zich spiegelt, zacht
Glanst zelfs des dichters beeld in asfaltwegen

Hij moet erkennen dat de huizenkant
Zijn mossen door het zonlicht laat verzorgen
Alsook de bomen en het kiemend zaad

Dat ritmisch opschiet, voeg voor tegelrand
Een wonder op een miezerige morgen
Groen en gelukkig, in de Dapperstraat