Het vrije vers

Voor en door plezierdichters

Omdat light verse lééft





Neem karper, schelvis, wijting, brasem, heek
Een eitje, peper, suiker, matsemeel
Mix alles, laat de vis een beetje heel
Draai balletjes, voldoende voor een week

Stop graten, vellen, koppen in een pot
Met mierikswortel, ui en gelatine
Ja, zelfs de goj in Mokum en mediene
Weet: deze vissaus is “extremely hot”

De ballen stoven langzaam in het nat
Met wortel om ze later te garneren
Koel alles daarna snel voor het serveren:
Het beste voorgerecht op de sjabbat

L’chaim brider, drink toch met me mee
De fisch zwemt in de Zee van Chardonnay

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Forum (recent...)

Uit het archief

Atanadiningrad


Freule Wttewaal van Stoetwegen

 

Atanadiningrad
Ligt dat in Pakistan?
Of in de Oeral misschien
In Tasjkent?

Breek je je tong in zo’n
Moeilijkenamenland
Wees dan maar blij dat je
Hollander bent.

Koop koop koop