Het vrije vers

Voor en door plezierdichters

Met Forum, Vorm én Vent





Neem karper, schelvis, wijting, brasem, heek
Een eitje, peper, suiker, matsemeel
Mix alles, laat de vis een beetje heel
Draai balletjes, voldoende voor een week

Stop graten, vellen, koppen in een pot
Met mierikswortel, ui en gelatine
Ja, zelfs de goj in Mokum en mediene
Weet: deze vissaus is “extremely hot”

De ballen stoven langzaam in het nat
Met wortel om ze later te garneren
Koel alles daarna snel voor het serveren:
Het beste voorgerecht op de sjabbat

L’chaim brider, drink toch met me mee
De fisch zwemt in de Zee van Chardonnay

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Forum (recent...)

Uit het archief

I.M. Meta de Vries 6-10-2011


Ik listen easy naar wat ouwe platen
Een dame murmelt titel en artiest
Een pluim voor wie de aandacht niet verliest
Ik ben vertrokken na de eerste maten

Het komend weekend raken wij onthand
En juist op zondag weg in eigen land

Koop koop koop