Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééft

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Sporadisch publicerende dichters

Sporadisch publicerende dichters 26 juli 2013 23:06 #1

  • Musonius
  • Musonius's Profielfoto
  • Offline
  • Zeer gerenommeerd forumlid
  • Berichten: 241
  • Ontvangen bedankjes 171
Wanneer ben je sporadisch publicerend dichter af? Als ik op die lijst kijk zie ik bijvoorbeeld de naam Hans Mooi vaak terugkeren. Hij heeft meer voorpaginagedichten op zijn naam staan dan sommige met naam genoemde dichters, dus kwantiteit speelt blijkbaar geen rol. Wat voor geheimzinnige regel gaat hier achter schuil?
't Wendt wel!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Sporadisch publicerende dichters 27 juli 2013 00:32 #2

De rokjesdag, knikkerseizoenregel. Niemand weet wanneer, maar opeens valt het een redacteur op dat iemand al wel erg lang als sporadisch staat genoteerd, terwijl hij/zij zich al lang als vlijtig heeft onderscheiden. Dat wordt dan doorgegeven met een briefje via een buizensysteem aan de monteur in de kelder - waar zich de wijzigingsmachines bevinden - en als die er een keer toe komt dat te lezen en hij een goede bui heeft wordt het gewijzigd. Maar je hebt dus een punt.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.369 seconden

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Rika

 

Een paar weken geleden riep Arnon Grunberg in zijn column in de Volkskrant de lezers op het gedicht 'Rika' van Piet Paaltjens uit het hoofd te leren. Gisteren kondigde hij aan dat op 23 augustus in Amsterdam een feestelijke bijeenkomst gehouden zal worden voor degenen die dit daadwerkelijk tot stand gebracht hebben, en waar ieder die het foutloos opzegt op zijn kosten een glas wijn krijgt. Je kunt je opgeven door een mail te sturen  naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Natuurlijk hebben wij in ons archief een eerste druk van Snikken en grimlachjes, zodat wij een facsimile van dat gedicht kunnen plaatsen om iedereen een kans te geven.
Zo lang is het niet, het is het Wilhelmus niet dat niemand meer kent (bij de quiz De slimste mens zat van de week een politicus die trots vertelde het tweede couplet óók te kennen en daarna bijna goed het zésde couplet declameerde - ooit verplichte kost op christelijke scholen met het eerste- zonder dat iemand van de aanwezigen dit in de gaten had, inclusief de jury, bestaande uit Maarten van Rossem) .
Drs. P schreef ooit een antwoord op dit gedicht van Rika, misschien een idee om ook eens te proberen(of van de conducteur of machinist)

.