Inderdaad een geweldige bundel!
Het is een kwestie van uitsluiten. Pfeijffer is m.i. de enige die zo'n kransenkrans technisch en met zoveel intertekstualiteit/allusies zou kunnen volbrengen. Van Olax is dit jaar zijn vijfde kranswerk verschenen (in z'n eentje geschreven!), maar zijn thematiek verschilt zonneklaar van Evi Aarens, getuige de titels van zijn bundels. De vijfde is getiteld:
Zo feestend leef ik naar het einde toe.
Jongenelen heeft ongetwijfeld voldoende kennis in huis maar had het te druk met promoveren en uitgeven van o.m. alweer een sonnettenkransenkrans....
Weliswaar kon Pfeijffer met zijn 'eenvoudige' sonnettenkrans (15 klinkdichten) al op kritiek rekenen (zowel technisch als over de geschiedenis van kransenkransen) van onze onvolprezen hoofdredacteur Jaap van den Born, die het nodig vond acuurt een sonnettenkrans als reactie te schrijven.
Lees hier. Giro giro tondo dateert van 2015. In zes jaar tijd kan een dichter veel leren. In die 211 sonnetten zal zich trouwens best nog wel een metrische hapering bevinden of rijk rijm. Bij een gedicht ben ik streng, bij tweehonderd stuks aanzienlijk minder.