Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééft
Henri van der Steen, journalist van het Brabants Dagblad, die onlangs nog de primeur bracht van het overlijden van de stadsdichter van het Leudal, Frits Criens, is naar het schijnt overleden aan de gevolgen van dit bericht.
Volgens geruchten werden de burelen van de courant waar hij werkzaam was, na dit nieuws door duizenden rouwenden omringd en is hij door de door verdriet overmande massa platgedrukt toen hij zich ertussen waagde.
Dit om diepte-interviews af te nemen bij de zich de kleren verscheurende en zich met as overgietende menigte.
Volgens door roddel en achterklap verkregen informatie, laat hij een vrouw en veertien kinderen na, benevens een minnares die hij wekelijks bezocht in een door zijn riant salaris bekostigd appartement.
Ook was hij, naar niet bevestigde berichten bevestigen, een vermaard hoerenloper. 
In  zijn laatste interview  vertelde hij dat hij  zijn berichtgeving over de dood van Frits Criens gebaseerd had op geruchten die hij opgevangen had en dat ook zo had opgeschreven. Hij was daarna benaderd door de zoon van de dichter, maar verklaarde fier niet van plan te zijn hier op terug te komen.
Of dit laatste een gerucht was zullen we helaas nooit weten, want door zijn schijnbaar overlijden is hem die kans definitief ontnomen. Met de dood van deze jounalist is de lichte poëzie een van de laatste scribenten ontvallen die positief over deze stroming berichtte en wij treuren dan ook mee met zijn uitgebreide famile die, naar verluidt, uit voormalige circusacrobaten bestaat, ontslagen wegens het stelen van het voer van de gedresseerde zeeleeuwen en het lekprikken van hun bal.
Een troost is dat de redactie van het Brabants Dagblad, in overleg met de familie Criens, besloten heeft dat beiden in een gezamenlijk praalgraf komen te liggen, een mausoleum, uitgebeiteld door hare majesteit koningin Beatrix die vaker met dat bijltje gehakt heeft. Op de groots opgezette teraardebestelling van Henri en Frits zullen alle Dichter des Vaderlands van Het Vrije Vers een limerick voordragen voor Henri en een sonnettenkrans voor Frits.
Met het heengaan van deze journalist is ons een integer mens ontvallen die, naar het schijnt, nooit te beroerd was een fout toe te geven.
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

MedicijntoeristenVerbolgen Belgen bussen Zeeland binnen
voor pullen, pillen, poedertjes en spray,
want ook voor Belgen geldt: heên cent te vee!
Ze komen om hun pijntjes weg te pinnen.

De middenstand begroet ze allergulst.
Het medicijntoerisme holt naar Hulst.

Honderden Belgische 'medicijntoeristen' overspoelen Hulst