Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééftDe Salon der Verzen was twee seizoenen lang een groot succes op het 18e-eeuwse Huize Frankendael te Amsterdam, maar gaat nu op reis en komt langs in verschillende steden. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden in Amsterdam op 13 februari 2016 bij het Pianola Museum.

Wie?
Diverse dichters, onder wie Robin Veen en Simon Mulder, zullen voordragen. Zij doen dat o.a uit hun bijdragen aan Avantgaerde, een uit lood gezet, op een drukpers uit 1913 gedrukt en handgebonden periodiek voor de dichtkunst. Ook is er muziek: sopranen Susanne Winkler en Karstine Hovingh en pianist Daan van de Velde brengen onder andere Nederlandstalige klassieke liederen. Tevens demonstreert Kasper Janse, conservator van het Pianolamuseum, een pianola en een bijzondere grammofoon met Nederlandse muziekrollen en platen. Tenslotte brengt verwonderaar Arjan van Vembde een bijzondere magie-act.

Voor wie?
Voor zowel doorgewinterde poëzie- en klassieke-muziekliefhebbers als iedereen die nog niet eerder kennis heeft gemaakt met gedichten, voordrachtskunst of het klassieke lied.

Waar en wanneer?
Locatie: Pianola Museum, Amsterdam
Datum: zaterdag 13 februari 2016
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Entree: 12,50 euro
U kunt nu reserveren

 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Strand


Het kabinet Rutte is op de eerste werkdag voor een informele sessie naar het strand in Wassenaar vertrokken.


Een dagje naar het strand, met Rutte mee
Om na die spannende vakantieweken
De kop maar weer eens in het zand te steken
'Graaf kuilen voor een ander.' 'Leuk Premier!'

Een beetje langs de branding donderjagen
Om straks weer water naar de zee te dragen.