wwAlmelo
 
Almelo, 17 december 2021
Dichtwedstrijd 2022
 
Beste dichter,
 
het allerbeste is nog altijd rustig blijven
 
is de zin, die Dorine Wiersma bedacht heeft voor de 26e Willem Wilmink Dichtwedstrijd. De gastdichter van 2021, Mylou Frencken, heeft Dorine Wiersma gevraagd als gastdichter voor 2022. 
Vorig jaar heeft u een gedicht ingestuurd met de zin: “jij komt bij me binnen”
 
Helaas hebben we toen voor de 2e keer de feestelijke prijsuitreiking in de Bibliotheek Almelo moeten annuleren en de winnaars via film bekend moeten maken. Toch zijn we blij dat we nu in nog steeds deze vreemde periode, de dichtwedstrijd wel kunnen starten, en dichters misschien juist extra stimuleert om een gedicht in te sturen. 
Op dit moment gaan we er vanuit dat deze feestelijke middag op zondagmiddag 13 maart 2022 wel door kan gaan. Hopelijk hebben de meeste mensen hun boosterprik dan gehad en zijn de besmettingen weer flink gedaald.
 
Wij hopen ook deze editie weer een inzending van u te mogen ontvangen, zodat de Willem Wilmink Dichtwedstrijd 2022 ook dit keer een succes wordt. De bedachte regel moet er letterlijk en ongewijzigd in voor komen, in het begin, aan het eind, of ergens middenin. Bovendien mag de zin niet enkel als titel worden toegepast, maar deze moet onderdeel zijn van het gedicht. Er kan slechts één gedicht ingezonden worden. 
 
U kunt dit tot en met zondag 27 februari 2022 sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Bibliotheek Almelo, Postbus 189, 7600 AD  Almelo.
Door het insturen van een gedicht geeft u toestemming tot publicatie of voordracht tijdens de prijsuitreiking. 
 
Over Dorine Wiersma
Dorine Wiersma (Harderwijk, 1967) studeerde aan het conservatorium klassiek gitaar. Zij schreef veel teksten en muziek voor andere artiesten. Vanaf 1999 vormde ze met Barbara Tiggeler het duo “De Doos”. In 2003 stond ze als soliste in de finale op het Leids cabaretfestival. En in 2009 ontving ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Stoute Heleen, een anti-ode aan Heleen van Royen. Met Mylou Frencken maakte en speelde ze de voorstelling “Waagstukken”.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ellen Lamberts
Bibliotheek Almelo
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

VoorspellingZolang men op de vuvuzela blaast,
-Een zwaar geluid dat niet valt te negeren
Bij elke bal, al gaat die ook ver naast-
Zal Koning Voetbal over ons regeren.

Zolang Oranje op de titel aast
En kans bestaat dat het zal triomferen
Verkeert het halve volk in hoger sferen
En raakt, zo lijkt het wel, nooit uitgeraasd.

Toch weet je: binnenkort dan keert het tij,
Dan komt het legioen weer snel bij zinnen
En is, helaas, de euforie voorbij.

Ook deze keer zal Nederland niet winnen.
Maar over vier jaar zal de dromerij
Gewoon opnieuw van voor af aan beginnen.