Neem karper, schelvis, wijting, brasem, heek
Een eitje, peper, suiker, matsemeel
Mix alles, laat de vis een beetje heel
Draai balletjes, voldoende voor een week

Stop graten, vellen, koppen in een pot
Met mierikswortel, ui en gelatine
Ja, zelfs de goj in Mokum en mediene
Weet: deze vissaus is “extremely hot”

De ballen stoven langzaam in het nat
Met wortel om ze later te garneren
Koel alles daarna snel voor het serveren:
Het beste voorgerecht op de sjabbat

L’chaim brider, drink toch met me mee
De fisch zwemt in de Zee van Chardonnay

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Ode op het efemere lichte gedicht



Zo vluchtig als een zandkasteel
Dat opgetrokken wordt bij eb
Kortstondig als een spinnenweb
Of als een koekje met kaneel

Verorberd als een zoete kers
Het onvolprezen lichte vers