Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Haute Cuisine

Haute Cuisine 12 mei 2011 09:57 #1

  • Bas Holzhaus
  • Bas Holzhaus's Profielfoto
  • Offline
  • Iemand om te respecteren
  • Berichten: 49
Neem wortel, pieper, selderij en prei
(Een uitgebalanceerde combinatie)
Wat peper en een snufje zout er bij
(Een ongeëvenaarde smaaksensatie)
Pers sap en pulp uit een citroen of twee
(Een niet te onderschatten kookprestatie)
Vermeng dat met bouillon en visfilet
(Een hoog-complexe keukenoperatie)
Warm alles door, slechts twee minuten stipt
(Een culinair-precaire situatie)
Bestrooi met peterselie, vers geknipt
(Een delicate voedselaggregatie)
Serveer het met een glas Pineau d’Anjou
(Een kwestie van de juiste apellatie)
En zet het op de kaart als ‘Eau-qui-bout’
(Met ‘Waterzooi’ verover je geen natie)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Haute Cuisine 12 mei 2011 13:26 #2

Het water loopt me nu al in de mond! Voorals die Pineau d'Anjou!
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.202 seconden

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

De kratfuit


(Illustratie Jaap van den Born)

De kratfuit floppert in zijn blootje
of zo u wilt: zijn nakie),
dan zie je dus het hele zootje
(en ik zeg niet: het zakie).

Maar wat is nu zo onverwacht
(tenminste, toch voor mij),
hij heeft er wel een stuk of acht
(van voren, op een rij).

Hij noemt ze zelf zijn flopgestel
(dus floppert hij ermee)
Ze zitten nooit eens in de knel
(ook niet in de puree).

Wat zeg je nu? Bah, dat is vies?
(zo'n kratfuit zonder broek)
Integendeel, hij is heel kies!
(al is zijn broek dan zoek)

Met wandelstok en vlinderstrik
(zo gaat hij steeds op pad),
met milde blik, galante knik
en blóót! (het is me wat...)