Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
Scherpe stellingen

Onderwerp: vurteegunwoorduggur

vurteegunwoorduggur 30 nov 2011 18:31 #1

 • Bas Boekelo
 • Bas Boekelo's Profielfoto
 • Offline
 • Forumgod
 • Berichten: 4548
 • Ontvangen bedankjes 1389
Ik heb niet de behoefte om de discussie die door vandalen werd afgebroken voort te zetten, maar de aantijging dat ik een plank heb misgeslagen kan ik niet over mijn kant laten gaan.Citaat van Jaap; “Als je met deze onfeilbare test de twee voorbeelden zingt die Bas noemt, dan merk je dat ‘Begrafenispubliek’ inderdaad onmogelijk de strot uitkomt, hoe ‘staccato’ je ook zingt, maar dat ‘Vertegenwoordigen’, jawel Bas, hier sloeg je de plank volgens mij aardig mis, wel degelijk een dactylus wordt. Het is zelfs het zeslettergrepige woord in een van de coupletten.”

Feit; De dactylus heeft de klemtoon op de eerste lettergreep. Dus;
Bédelen wel, bedélen niet. Gémelijk wel, geméénlijk niet. Vérgezicht wel, vergéven niet.
Begrafenispubliek , Gelaatsversombering, Vertegenwoordigen, zijn geen 6lgwoorden.
( Ondanks dat Michél de Jong ‘Genomineerdenlijst’ op zijn OBsite toestaat. Naast andere fouten, helaas. )
Dat ‘Vertegenwoordigen’ de hoofdklemtoon op de vierde lettergreep heeft, maakt dát het nog niet tot een 6lgwoord. Je kunt het zingen op de eertijds in voetbalstadions populaire melodie van “We gaan naar Rome toe”.
‘Begrafenispubliek’ heeft de hoofdklemtoon op de tweede lettergreep, maar dát is niet de enige reden dat het geen 6lgwoord is. Je kunt het wél zingen op een melodie die past op; “Naar Rome gaan we toe”.

Aanvulling op ‘vertegenwoordigen’, in dat woord staan vier e’s. Drie ervan zijn klankloos, de andere wordt uitgesproken als de e in veel. Die e, juist die e trekt het accent naar zich toe.
vur teegunwoorduggun.
Laatst bewerkt: 30 nov 2011 18:56 door Bas Boekelo.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: vurteegunwoorduggur 14 mei 2012 14:51 #2

 • Theo Danes
 • Theo Danes's Profielfoto
 • Offline
 • Admin
 • Berichten: 145
 • Ontvangen bedankjes 17
Michèl de Jong heeft geen ollekebollekewebsite voor zover ik weet. Genomineerdenlijst komt van een ollekebolleke en website van Max van Velzen, waar Michèl ook bijdragen voor heeft geleverd. Je zal Michèl niet snel op een foutje betrappen denk ik.

Maar vertegenwoordigen lijkt mij ook geen ob-woord. Al vind ik begrafenispubliek niet van dezelfde orde.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: vurteegunwoorduggur 14 mei 2012 18:25 #3

 • Bas Boekelo
 • Bas Boekelo's Profielfoto
 • Offline
 • Forumgod
 • Berichten: 4548
 • Ontvangen bedankjes 1389
De reactie van Theo is op wat ik schreef vlak na de reparatie n.a.v. de hackersinvasie.
Ik heb kort geleden nog eens uiteengezet waarom vertegenwoordiger en begrafenispubliek geen OBwoorden zijn.
Begrafenispubliek begint met het klemtoonloze 'be', enkel om díé reden al is dat geen OBwoord. Het zouden drie jamben kunnen zijn.
Genomineerdenlijst begint met het klemtoonloze 'ge', voor de volledigheid; een OBwoord bestaat uit twee dactyli, en 'genomi', 'vertégen' en 'begrafe' zijn geen van alle dactyli.

Max van Velzen en Michél de Jong schrijven OB's en plaatsen deze op één site. Max is meen ik de beheerder. Veel doet het er niet toe, ik heb slechts het feit geconstateerd dat er
fouten zitten in enkele OB's. Maar Michél wordt gezien als OBexpert, maar hij voelt zich kennelijk niet verantwoordelijk.
Laatst bewerkt: 14 mei 2012 18:28 door Bas Boekelo.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.088 seconden

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Lippendienst

Kuisheidbevorderend?
Ebba van Coldingham
Sneed neus en lippen af
En bleef zo maagd

Nu nemen vrouwen een
hyaluronzuurprik
Oók geen gezicht
Als je mij eerlijk vraagt


Vandaag vieren wij de sterfdag van de heilige Ebba van Coldingham. (2 april 870). Ebba zou een abdis zijn geweest van het benedictinessenklooster Coldingham aan de Schotse kust ten oosten van Edinburgh en dat had in die tijd te lijden van de invasies der Noormannen. Omdat er verhalen de ronde deden over hun barbaarse plunderingen en verkrachtingen, zou Ebba besloten hebben haar maagdelijkheid veilig te stellen door zichzelf te verminken. Zij zou zichzelf neus en lippen afgesneden hebben. Haar medezusters raadde zij aan hetzelfde te doen. Uit teleurstelling, woede en walging zouden de Noormannen het klooster in brand hebben gestoken waarbij alle zusters omkwamen in de vlammen.(Bij een cosmetische lipvergroting wordt hyaluronzuur volgens een specifiek patroon in de lip geïnjecteerd.)