De heer die onze nieren proeft

weet ook wel wat de mensch behoeft

 

Cornelis Paradijs

 

 

De wereld heeft zijn grenzen opgeschoven:

waar brood en wijn verschenen als de Heer

zet men nu ook zeer chique spijzen neer,

want al wat heer-lijk is, komt toch van boven?

 

De voorganger heet voortaan le patron,

braaf in het koordeel staan les cuisiniers                                       

te zweten voor een exclusief diner.

De collectanten noemt men les garçons.

 

Goddank, geen orgel dreunt meer op ons bot!

Dit is de kerk zoals God heeft bedoeld:

op al wat zalig ruikt en smaakt gestoeld.

Wij gaan voor dit tongstrelende genot.

 

Ons innerlijk verkeert in jubelzang, 

zes paradijselijke gangen lang!

 

 

 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Een toost op gefillte fisch





Neem karper, schelvis, wijting, brasem, heek
Een eitje, peper, suiker, matsemeel
Mix alles, laat de vis een beetje heel
Draai balletjes, voldoende voor een week

Stop graten, vellen, koppen in een pot
Met mierikswortel, ui en gelatine
Ja, zelfs de goj in Mokum en mediene
Weet: deze vissaus is “extremely hot”

De ballen stoven langzaam in het nat
Met wortel om ze later te garneren
Koel alles daarna snel voor het serveren:
Het beste voorgerecht op de sjabbat

L’chaim brider, drink toch met me mee
De fisch zwemt in de Zee van Chardonnay