CoverTDH HVV
 
Na de eerder dit jaar verschenen bundel ‘Topo’ is er nu een tweede bundel met werk in deze versvorm verschenen: ‘Tour de Henk’.
 
Het geeft een terugblik op de ongemeen spannende Tour de France 2023. Maar dan anders. We volgen niet Vingegaard en Pogacar die vooraan om iedere seconde strijden, maar Henk en Han, twee wielerknechten die achteraan ploeteren om Parijs te halen.
 
Wat ooit begon als een los versje ter gelegenheid van de start van de Tour de France groeide in enkele weken uit tot een vervolgserie van meer dan 200 z.g. topo’s.
Diverse dichters op zowel het Forum van Het vrije vers als op Facebook schreven enthousiast mee. En na afloop kwam van verschillende kanten de oproep om hier een boekje van te maken. Remko Koplamp en Maarten van Petersen gingen aan de slag en zijn verheugd nu de papieren versie van Tour de Henk te kunnen presenteren.
 
De Tour de Henk is een heroïsch verslag geschreven in maar liefst 150 topo’s.  Twee voorproefjes uit de bundel:
 
Helaas voor Henk: een gast met een baguette
Had bij het eten niet goed opgelet
De halve inhoud lag op straat, en zie:
Het werd één kolossale
ValdeBrie
Judith Nieken
 
‘Vandaag naar Courchevel, dus tot vanavond!’
Roept Henk, die is gehavend door een schaafwond
‘Je blijft het voelen, maar toch went het wel
Je schaaft zowat in elke
Courchevel
Rikkert Zuiderveld
 
Naast Judith Nieken en Rikkert Zuiderveld valt verder het werk te bewonderen van: Theo Danes, Louise Dorren, Christian Goijaarts, Ben Hoogland, Niek Kalberg, Peter Knipmeijer, Remko Koplamp, Wim Meyles, Maarten van Petersen en John de Rooy.
 
De bundel, fraai uitgevoerd met afbeeldingen in full colour op semi glanzend papier is exclusief verkrijgbaar in de webshop van Brave New Books.
Sprint nu naar de webshop om de bundel te bestellen.
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Profetie

Even vooruitblikken:
Zinkende woonboten
Dronken malloten
Massaal door het lint

Holland: een dolhuis met
Capaciteitsgebrek
’t Is maar gelukkig
Dat Spanje het wint