tiebow
Pixabay
 
Het begint langzamerhand een traditie te worden: De Driekdag.
 
Ieder jaar wordt de sterfdag van Driek van Wissen in Groningen herdacht. De immer vrolijke herdenking vindt plaats in café De Wolthoorn, de stamkroeg van Driek en zijn vriend Jean Pierre Rawie. Na een onderbreking van twee jaar vanwege een niet nader te noemen virus was het op 22 mei 2022 weer zover.
 
En alle ingrediënten waren weer aanwezig: optredende light verse dichters, uitreiking van een poster met een gedicht van Driek (intussen collectors item), gratis drank voor de artiesten aangeboden door de kroegbaas, een geweldig diner na afloop voor de dichters en muzikanten in het huis van Corien, de weduwe van Driek.
 
Het werd een vrolijke middag mede dankzij de bijdragen van Niek Kalberg en Christiaan Abbing. Er werd zelfs meer dan 1700 euro bijeengebracht door de bezoekers ten bate van een Driekmonument. Volgend jaar weer, dus boek nu alvast een reis naar Groningen!
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Drs.P bij NOVA

Het programma Nova bracht gisteren een uitgebreid portret van de bijna 90-jarige waarin deze nog eens verklaarde al zo vaak jarig te zijn geweest dat hij ‘zich er vanaf wendde’.
Over de taalontwikkeling in Nederland sprak hij, zoals gebruikelijk, zorgelijk en noemde dit geen ontwikkeling maar degeneratie, ontstaan door toenemende luiheid en onverschilligheid.
Hij wees op Vlaanderen waar men zich nog wél verdiepte in onze taal.
Als bewijs van zijn stelling werden opnamen getoond van een optreden van Jan de Smet en enthousiaste Vlamingen geïnterviewd.
Gauw kijken op Uitzending Gemist, of doorlinken op de P-site freakface van Max van Welzen, want dan hoor je de oude bard nog één keer zingen: de eerste coupletten van een van zijn eerste nummers, De Schiedamse Dijk.